Warzywa to podstawowy dodatek do każdego restauracyjnego dania. Dlatego każdy profesjonalny kucharz wie, jak ważnym elementem wyposażenia każdej kuchni jest gastronomiczna szatkownica do warzyw, dzięki której błyskawicznie i bez wysiłku można pokroić dużą ilość warzyw, potrzebnych do zupy czy innego dania.Ile porcji dziennie można przygotować dzięki elektrycznej szatkownicy, zależy to od wybranego modelu i trybu pracy urządzenia, zwykle jednak jest to od kilkunastu do nawet kilkudziesięciu porcji przy pracy od 100 do 250 kilogramów na godzinę.
Sklep Probox poleca szatkownice od najlepszych polskich i zagranicznych producentów, m.in. od HENDI czy MA-GA, urządzenia tej klasy mogą pociąć warzywa, owce czy ser w dowolny kształt, np. w kostkę, plastry czy słupki, wszystko zależy od rodzaju tarczy do cięcia, która jest wymienna.
Napisz komentarz